Smartbit Pick By Vision

Vizuelno vođenje pikera uz podršku zvuka
Google glass

Google glass je prenosivi uređaj koji sa našim softverskim rešenjem nalazi idealnu primenu u logistici. U želji da unapredimo proces komisioniranja razvili smo rešenje koje povećava efikasnost radnika u skladištu ili u proizvodnim procesima.

Ukoliko niste naš korisnik i već posedujete WMS/ERP, uz pomoć našeg interfejsa Smartbit Pick by vision rešenje se može povezati sa bilo kojim WMS-om ili drugim softverskim rešenjem. Naš tim razvio je interfejs pomoću koga možete isporučiti operaterima naloge na pametne naočare.

Google glass - Wms piking
timer

Ušteda vremena

Jednostvna i kratka obuka obezbeđuje lakše zapošljavanje novih kadrova i amortizuje fluktuaciju radne snage
engineering

Manje grešaka

Bolji fokus bez kognitivnog prekida i skretanja pažnje pri izvršenju radnog zadratka.
accessibility_new

Obe slobodne ruke

Idealna primena u specifičnom radnom okruženju, rad iz korpe na visini, sitnio delovi, frekfentna interakcija sa softverom.
Google glass - Smartbit wms piking

Radni zadatak u vidnom polju

Složeni algoritmi za kreiranja komisionog naloga i određivanje rute kretanja komisionera kao rezultat daju jednostavan i efikasan proces komisioniranja. Radnik je potpuno vođen od strane softverskog sistema u realnom vremenu. Takav pristup prenešen je i na “pick by vision” rešenje. Radnik u procesu komisioniranja dobija audio vizuelna uputstva sa koje lokacije i transportne jedinice je potreno odvojiti robu, pri čemu su mu obe ruke slobodne a zadatak uvek u vidnom polju.
drag_indicator

Pick by light

Izolovano gledano, pick by light sistem komisioniranja daje najbolje rezultate u brzini. U svojoj zoni delovanja komisioner dobija vizuleno uputstvo na samom mestu odvajanja. Implementacija i troškovi ovog sistema su visoki a zona delovanja je sužena. Mobilnost ili relokacija sistema zahteva dodatne visoke troškove.
headset_mic

Pick by only voice

Pozitivna strana ovog sistema je da su komisioneru obe ruke slobodne. Kao mane ovog sistema ističu se dužina trajanja komande, rad u bučnom okruženju, potreba za visokom koncentracijom u dužem vremenskom periodu kao i duži period obuke.
smartphone

Pick by PDA

Mobilni računari sa ugrađenim skenerima zadovoljavaju sve procesne potrebe u modernim skladišnim sitemima. Ono što se ističe kao osnovna mana je je robusnost i činjenica da zauzimaju ruke komisionera.Iz te činjenice proizilazi da radnik skreće pogled sa zadatka, remeti mu se fokus i stvara se kognitvni prekid, komisioner može da izgubi nit gde je stao što otvara mogućnost za grešku.

Kako da odaberete rešenje ?

Svaka kompanija je jedinstvena. U saradnji sa Vama, nakon definisanja projektnog zadatka i detaljne analize daćemo Vam najbolje smernice kako da odabrete najoptimalnije rešenje.
google glass - komisioniranje
Hardver
SoC
Qualcomm Quad Core, 1.7GHz, 10nm
Memory & Storage
3GB LPDDR4 / 32GB eMMC Flash
Wi-Fi
802.11ac, dual-band, single antenna
Bluetooth
Bluetooth 5.x AoA
Camera
8Mp, 80 DFOV
Display
640x360 Optical Display Module
Audio out
Mono Speaker, USB audio, BT audio
Microphones
3 beam-forming microphones
Touch
Multi-touch gesture touchpad
Charging & Data
USB Type-C, USB 2.0 480Mbps
LED
Battery
820mAh with fast charge
IMU
Single 6-axis Accel/Gyro, single 3-axis Mag
Power-saving features
On head detection sensor, and Eye-on screen sensor
Ruggedization
Water and dust resistant
Weight
~46g (pod)