SMARTBIT WMS
SOFTVER ZA UPRAVLJANJE SKLADIŠNIM PROCESIMA
wms - quality assurance

Kontrola kvaliteta i standardi

Kontrola kvaliteta pri proizvodnji

Kvalitet je ključan u procesnoj industriji. Zakonodavstvo propisuje stroge propise koji zahtevaju jasno definisane procedure koje obezbeđuju da vaši kupci budu uvereni da je isporuka neuslovnih prizvoda isključena. Kontrolne i kritične tačke kao i evidencija neusaglašenosti u našem WMS-u lako se implementiraju u bilo koji sistem standarda, bezbednosti i kvaliteta kao što su HACCP, FSSC 22000, IFS, BRC, HACCP, ISO 22000, ISO 9001 i dr.

Po dolasku, sirovine se uzorkuju, pregledaju i dobijaju jedinstveni serijski broj. Rezultati ovih provera uključeni su u modul za kontrolu kvaliteta WMS sistema. Smartbit WMS Vam daje sveobuhvatan uvid u statuse kvaliteta u realnom vremenu, obezbeđuje evidenciju svih neusaglašenosti i podžava sve definisane procedure i postupanja u slučaju bilo koje neusaglašenosti u procesu ili u vezi sa proizvodima.

WMS modul za kotrolu kvaliteta automatski generiše status pristigle sirovine na prijemu, i odeljeju za kontrolu kvaliteta pruža uvid o prijemu uz sve parametre pristigle robe, generiše nalog za uzorkovaje i upućuje robu na lokaciju za uzrokovanje. Nakon kontrole kvaliteta roba se raspoređuje u skaldišne zone predviđene za uslovnu ili neuslovnu robu.

Kontrola kvaliteta u distribuciji i uslužnoj logistici

Činjenica da pružalac uslužene logistike nije vlasnik robe nameće veću pozornost u svim procesima a njegova odgovornost jednaka je i prema zakonodavcu i prema vlasniku robe kome pruža uslugu.Neretko u lancu je i prevoznik robe kao treća strana čije usluge moraju biti iskontrolisane u procesu kretanju robe na prijemu i izdavanju. Kotrola se ne odnosi samo na proveru količina već i na niz kvalitativnih provera koje garantuju kvalitet usluge samog provajdera i na kraju zadovoljstvo krajnjeg potrošača. U takvom scenariju WMS vam pruža mogućnost za strogu kontrolu na prijemu robe i definisanje procedura kreiranja zapisnika, izrada fotografija bilo da se radi o netačnim količinama, permutacijama, oštećenim ili otvorenim paketima ili temperaturama vozila ili robe prilikom ispurke ili preuzimanja.

Zakonske procedure nalažu uzorkovanje robe koja dolazi iz uvoza što nameće distributerima potrebu za sistemskim rešenjem i upravljanjem statusima robe i papirologijom u javnim ili privatnim carinskim skladištima. WMS pruža potpuni uvid u sledljivost robe iz perspektive carinskih propisa i praćenja skladišnog / carinskog broja kao i vidno označavanje robe u mešovitim skladištima.

wms - quality assurance

“Standardi u lancu snabdevanja štede vreme i novac smanjenjem papirologije i administracije. Uglavnom nevidljivi, pa ipak neverovatno važni, GS1 standardi omogućavaju da se procesi unutar najvećih svetskih industrija - glatko odvijaju”

GS1

GS1 je globalno prihvaćen standard za barkodiranje robe u procesu snabdevanja. Pored barkod standarda GS1 implementira i sprovodi i druge standarde.

Naše WMS rešenje u poptunosti podržava GS1 stadard za očitavanje i generisanje barkodova. Skeniranjem GS1-barkoda čitaju se sve potrebne informacije na prijemu robe što smanjuje greške i povećava brzinu prijema.

Motivišemo sve proizvađače da svoje prozivode označavaju po GS1 standardu i tako obezbede prepozatljivost svojih proizvoda i olakšaju procese isporuke svoje robe distributerima i prodajnim lancima.

Bilo da se radi o količiama, masama, rokovima upotrebe, datumima proizvodnje, serijskim brojevima, lotovima ili drugim podacima važim za isporuku robe, svi ti podaci sastavni su deo GS1 standarda i mogu biti deo barkodova na vašim proizvodima, transportnim pakovanjima i paletama.

Ukoliko Vam je potrebna pomoć za implementaciju GS1 standarda možete nas kontaktirati, biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo u implementaciji.