Tms

Smartbit TMS

Planiranje transporta, rutiranje i isporuka

arrow_downward
50%
Kraće vreme planiranja
arrow_downward 20%
Manje predjenih kilometara
arrow_upward 30%
Više tačnih isporuka
arrow_upward 20%
Veća iskorišćenost vozila
Ključni cilj u lancu snabdevanja kada je u pitanju isporuka robe je ispručiti robu tačno, u pravo vreme i na pravo mesto uz što manje troškova. Uz pomoć teholoških rešenja TMS kao jedna od logističkih platformi iz naše ponude pomaže kompanijama da planiraju i optimiziju fizičko kretanje robe, obezbede prateću dokumentaciju i analiziraju procese kretanja robe. TMS obezbeđuje vidljivost svakodnevih operacija u transportu, usklađenost informacija i dokumentacije između naručioca i isporučioca i obezbeđuje blagovremenu i tačnu isporuku robe. Sistemi za upravljanje transportom imaju značajnu ulogu u lancu snabdevanja utičući i pospešujući svaki segment procesa, od planiranja do nabavke preko logističkih operacija do prodaje i isporuke što dovodi do većeg zadovoljstva samih kupaca.
Smartbit Tms
description

Planiranje

Sistemska procena tovara na osnovu volumena robe za određenu regionalnu zonu i paramteri isporuke kao što su radno vreme i tip pristupa lokaciji za isporuku, određuju izbor vozila za realiziaciju transportnih naloga uz maksimalnu iskorišćenost vozne flote. Volumen robe određuju masa tovara i njegov gabarit, dimenzije upakovanih logističkih jedinica, paleta, transpotnih kutija i dr.
departure_board

Rutiranje

TMS vrši automatski izbor rute za optimalno kretanje vozila, određuje redosled utovara robe, daje procenu potrebnog vremena i kilometraže što dispičeru pruža uvid o iskorišćenost vozila i dovodi do opimizacije troškova i povećanja učinka samog vozila. Vozač se drži dobijene rute uz minimalna odstupanja u slučaju zagušenja saobraćaja u toku vožnje.
description

Isporuka

Otpremnica na mobilnom uređaju i označeni paketi koji mogu biti skenirani kamerom telefona ili ugrađenim skeneromsmanjuju greške prilikom samog istovara i predaje robe na lokaciji isporuke. Potvrda istovara i generisanje sistematizovanih zapisnika preko TMS-a pruža isporučiocima ili njihovim klijentima uvid u realnom vremenu o uspešnosti isporuke kao i podatke za korigovanje budućeg planiranja.

Procena troškova razvoza

TMS je moćan softverski alat koji pothranjen podacima pruža korisnicima uvid u sve segmente procesa razvoza robe.Svaka isporuka robe ili preuzimanje iste, svaki transportni nalog, generiše određene troškove bilo da su oni tekući kao što su putarine i gorivo ili amortizacionog tipa, redovni i vanredni servisi, tehnički pregledi i osiguranja, torškovi za vozače i sl. Ti troškovi uzimaju učešće u ceni proizvoda ili usluge i veoma je važno da oni budu evaluirani. S obizrom da svaki transportni nalog s jedne strane pruža uvid o ispručenoj robi a sa druge troškove za ispruku robe lako je izvršiti procenu učinkovitosti pojedinačnog vozila ili cele flote odnosno isplativost razvoza i njegovo ukupno učeće u troškovima ili ostvarenom profitu.
Uslužni razvoz i naplata

Kompanije se često opredeljuju da razvoz svojih prozivoda prepuste nekom uigranom timu, kompaniji koja uslužno vrši razvoz robe za više različitih klijenata i na taj način ostvaruje svoj profit.

Uslužni razvoz je složen proces koji često uključuje i podvozare radi što veće regionalne pokrivenosti. U takvom scenariju, za obavljanje optimalnog razvoza TMS je nezaobilazan alat koji pomaže orangaziaciju uspešog prevoza robe za više klijenata.

Scenario u kome se u jednom vozilu nalazi roba više različitih klijenata nameće pitanje naplate takve vrste usluge koja se rešava uvođenjem TMS-a koji omogućava da na osnovu predefinisanih cenovnika i parametara uskladi fer naplatu usluge razvoza bilo da je u pitaju isporuka jedne kutije ili šlepera robe sa jedne strane i procenu troškova same usluge sa druge strane.

Učećse cena podvozara određuje i cenu usluga samog prevoznika. TMS daje sistemsku procenu tih troškova i definise isplativost bilo koje ture za prevoz.

Smartbit Tms - Uslužni razvoz i naplatas

Kontrola dokumenata, zapisnika i povrata

Bilo da koristite digitalna ili papirna dokumenta, njačešće oba, TMS vam obezbeđuje potpuno upravljanje optremnicama, tovarnim listovima, putnim nalozima, zapisnicima i povratima robe.Najavljeni ili nenajavljeni povrati sistemski se evidentiraju i deo su transportnih naloga kao sastavni deo kontrole kretanja robe.
Kontrola dokumenata, zapisnika i povrata

Vozni park

Kartica svakog vozila u TMS koje je deo Vaše flote pruža uvid u stanje vozila, pređenu kilometražu, troškove amortizacije, zakazane tehičke preglede i alarmira buduće tehničke pregelede i isteke redovnih i kasko osiguranja kao i učešće svakog vozila i troškove u razvozu za zadati period vremena.
Konekcija na druge sisteme

TMS je gotovo uvek deo nekog šireg procesa, bilo da je u pitanju e-commerce, proizvodnja, distribucija, maloprodajni lanac ili 3PL. Za dobro planiraje i kontrolu kretanja robe važan je izvor podataka.Adetkvatan, automatizovan i brz prenos tih podataka odrediće kvalitet upravljanja razvozom robe.

Iako deo većeg sistema, TMS je nezavisna platforma koja pomoću konektora koji je razvio naš tim može da se poveže na bilo koji EPR, WMS, E-commerce ili drugo rešenje.

Konekcija na druge sisteme
Inovacije i Trendovi u Logistici. Pogledajte Sve Naše Najnovije Blogove.
Elektronska otpremnica u logistici

Uvođenje elektronskih otpremnica predstavlja značajan korak napred u modernizaciji poslovanja, naročito u oblastima logistike i distribucije. Elektronska otpremnica, kao digitalni zapis koji beleži sve detalje o isporuci robe, nudi brojne prednosti koje olakšavaju rad i povećavaju efikasnost.

...

Maj 23, 2024

WMS i TMS - Fotografije u lancu isporuke i logistici

U modernom poslovanju, fotografija igra ključnu ulogu u lancu isporuke i logistici. Upotreba fotografija ne samo da unapređuje efikasnost procesa, već takođe pruža nepobitne dokaze u slučaju neusaglašenosti, oštećenja robe ili drugih problema. U ovom blogu istražićemo različite aspekte korišćenja fotografija u lancu isporuke i logistici, sa posebnim naglaskom na ključne primene i prednosti.

...

Maj 23, 2024

TMS – Uslužni razvoz: Optimizacija za 3PL i Logističke Centre

Kompanije koje pružaju uslužni razvoz, 3PL usluge i logistički centri prepoznaju koliko je efikasna logistika ključna za njihov uspeh. Naša napredna rešenja, TMS (Transport Management System) i Deliveries, dizajnirana su specifično za njihove potrebe, omogućavajući optimizaciju transporta, smanjenje troškova i povećanje zadovoljstva klijenata.

...

Maj 23, 2024