Kontrola otpreme sa tabletom i WMS sistemom

Ilustracija kontrole otpreme sa WMS sistemom. Radnik koji proverava robu.

Efikasan proces otpreme robe je ključan za zadovoljne kupce i efikasnu logistiku. Kašnjenja i greške prilikom otpreme mogu značajno uticati na vaše operacije. Zato sa ponosom predstavljamo naše najnovije poboljšanje – funkcionalnost kontrole odvojene robe (picked items) preko tableta i našeg WMS softverskog rešenja.

Prednosti WMS sistema za kontrolu otpreme

Brzo biranje i potvrda: Ostavite papir i olovku iza sebe! Koristeći tablet, zaposleni mogu brzo da pregledaju, potvrde i označe odvojenu robu za otpremu direktno u naš WMS sistem. Skeniranje bar koda i automatsko popunjavanje polja ubrzava proces i eliminiše greške pri unosu.

Povećana preciznost: Zbogom greškama pri ručnom prebrojavanju! Povezanost sa WMS sistemom omogućava poređenje odvojene robe sa stavkama na narudžbini, što znači manje grešaka i brže otpreme. Naši klijenti su prijavili značajno smanjenje grešaka u otpremi, što je dovelo do povećanog zadovoljstva kupaca i smanjenja troškova povratne logistike.

Znatno poboljšana produktivnost: Brzo biranje i potvrđivanje odvojene robe omogućava vašim zaposlenima da obrade više narudžbina u kraćem vremenu. To rezultira većom produktivnošću i efikasnijim radom vašeg skladišta. Naš softver optimizuje radne procese i smanjuje vreme potrebno za obuku novog osoblja zahvaljujući intuitivnom interfejsu.

Transparentan proces otpreme: WMS sistem pruža vam pregled u realnom vremenu o svim stavkama spremnim za otpremu. Možete lako pratiti status svake narudžbine, od izdavanja do otpreme, omogućavajući vam bolju kontrolu nad procesom. Transparentnost procesa otpreme dovodi do bržeg rešavanja potencijalnih problema i poboljšanja ukupne efikasnosti.

Odgovornost u logističkim operacijama: Takođe, naš WMS sistem omogućava evidenciju o tome ko je izvršio kontrolu otpreme za svaku narudžbinu, pružajući dodatnu transparentnost i odgovornost u logističkim operacijama.

Enormne uštede i zaštita životne sredine kroz digitalizaciju otpreme

Implementacijom ovog modula naš klijent je ostvario enormne uštede u papiru, jer više nema potrebe za štampanjem otpremnica. Ova digitalizacija ne samo da smanjuje troškove, već doprinosi i zaštiti životne sredine i očuvanju drveća. Time pokazujemo odgovornost prema ekološkim standardima, podržavajući održivost i smanjenje ugljeničnog otiska.

Prednosti korišćenja tableta u skladištu

Mobilnost i praktičnost: Tableti su lagani i prenosni, omogućavajući vašim zaposlenima da se slobodno kreću po skladištu i pregledaju robu na licu mesta. Ova mobilnost smanjuje vreme potrebno za transport informacija između različitih delova skladišta i ubrzava proces otpreme.

Jednostavan za upotrebu: Tableti imaju intuitivne interfejse sa ekranima na dodir, što znači da ih vaši zaposleni mogu lako koristiti i bez posebnog treninga. Ovaj aspekt je posebno koristan u situacijama kada je potrebno brzo uvesti novi kadar u radni proces.

Idealno za skladišta: Tableti su robustni i izdržljivi, što ih čini savršenim za skladišno okruženje. Otporni su na udarce, prašinu i vlagu, čime obezbeđuju dugotrajnu upotrebu čak i u najzahtevnijim uslovima rada.

Kontrola utovara robe sa WMS sistemom

Naša rešenja ne samo da poboljšavaju proces biranja i potvrđivanja robe, već značajno unapređuju i proces utovara. Integracijom sa našim WMS sistemom, svaki korak utovara može biti praćen i potvrđen u realnom vremenu. Zaposleni mogu koristiti tablete za skeniranje bar kodova pri utovaru, čime se obezbeđuje tačnost i smanjuju greške. Sistem automatski prati koji su artikli utovareni i obaveštava operatere ukoliko neki artikl nedostaje ili je pogrešno utovaren. Ovaj nivo kontrole osigurava da se roba utovara prema planu, čime se smanjuje vreme čekanja kamiona i povećava efikasnost logističkih operacija.

Zaključak

Sa našom novom funkcionalnošću kontrole otpreme i tabletima, možete očekivati:

  • Znatno brži proces otpreme: Automatizacija procesa smanjuje vreme potrebno za obradu narudžbina i ubrzava otpremu.
  • Manje grešaka pri biranju i potvrđivanju robe: Integracija sa WMS sistemom i upotreba skeniranja bar kodova smanjuju mogućnost ljudskih grešaka.
  • Povećanu produktivnost zaposlenih: Intuitivan i mobilan alat omogućava zaposlenima da efikasno obavljaju svoje zadatke.
  • Transparentniji i efikasniji proces otpreme: Real-time praćenje i kontrola svih koraka procesa osiguravaju visoku transparentnost i brzu reakciju na eventualne probleme.

Implementacija našeg softverskog rešenja doprinosi ne samo poslovnim rezultatima, već i zaštiti životne sredine. Digitalizacijom procesa smanjuje se upotreba papira, čime se direktno utiče na očuvanje prirodnih resursa. Uz naš WMS sistem i tablete, unapredite svoj logistički lanac i postanite lider u efikasnosti i ekološkoj odgovornosti.